Ανατράπηκε στην Αυστρία από την ακροδεξιά ο… αντί-καπνιστικός της νόμος!

Σύμφωνα με αναθεώρηση του επιεικούς αντικαπνιστικού νόμου της Αυστρίας του 2015 με την κυβερνητική συμμαχία του Λαϊκού Κόμματος και των Σοσιαλδημοκρατών το κάπνισμα θα απαγορευόταν σε όλους τους κλειστούς χώρους πλην των ξενοδοχείων μετά τον Μάιο του 2018 μετά από τρίχρονη δοκιμαστική περίοδο προσαρμογής των σχετικών συνθηκών.

Μέχρι τότε και τα εστιατόρια πλην των νυχτερινών κέντρων και των καφενείων αποτελούν χώρους φιλικούς προς το κάπνισμα όπως ήταν άλλωστε και στην Τσεχία προ μισού σχεδόν έτους.

Η άνοδος της ακροδεξιάς του Κόμματος Ελευθερίας του 48-χρόνου Χανς Κρίστιαν-Στράχε με την παρούσα συγκυβέρνηση της Αυστρίας ανέτρεψε την ισχύ του αντικαπνιστικού της νόμου από τον Μάιο του 2018 με την κοινή συμφωνία στην οποία κατέληξε με το Λαϊκό κόμμα του 31-χρόνου ιδρυτή του Καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς που κέρδισε τις εκλογές του Οκτωβρίου χωρίς πλήρη αυτοδυναμία.

Με βάση την συμφωνία στην οποία κατέληξε η ακροδεξιά στις διαπραγματεύσεις της με το βασικό κυβερνών κόμμα κατά το Σαββατοκύριακο 9-10 Δεκεμβρίου θα απαγορεύεται η προσέλευση των ανηλίκων στις υποδιαιρέσεις των καταστημάτων στις οποίες θα είναι ελεύθερο το κάπνισμα και το κάπνισμα στα οχήματα στα οποία επιβαίνουν ανήλικοι ενώ οι ισχύοντες περιορισμοί θα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Ο πρώτος από το κύριο κυβερνών κόμμα της Αυστρίας του οποίου αναδείχτηκε η συμφωνία με την ακροδεξιά είναι ο αντιδήμαρχος της Βιέννης Γιόχαν Γκουντένους ενώ σύμφωνοι στάθηκαν και οι εμπορικοί, οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες εξυπηρέτησης και φιλοξενίας αναγκών του κοινού.

 

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...