Στους Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρεται το παράρτημα της FOREST της Ευρώπης

Η Βρετανική ένωση καπνιστών Forest εισερχόμενη στην εποχή της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ακόμη την μετάβασή της προέβη σε απόφαση πέρυσι να συστήνει Ευρωπαϊκό παράρτημα στις Βρυξέλλες στην προσπάθεια να προασπίσει τα δικαιώματα των καπνιστών στην Ευρώπη εκτός από την Αγγλία ώστε να εκπροσωπεί τα αιτήματα που αξιώνουν από φορείς και οργανισμούς με κράτη.

Το περιεχόμενο του διαδικτυακού τόπου (http://forestonline.eu/) του παραρτήματος που διατίθεται στο κοινό όλου του κόσμου άνω των 18 ετών για την ανάγνωσή του και εγγραφή του ενδιαφέροντος από τον Ιανουάριο του 2017 εστιάζει σε τρία κυρίως θέματα όσον αφορά την κινητοποίησή του, στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για την διάθεση των καπνικών προϊόντων, στο κάπνισμα στους δημόσιους χώρους και με όποιες διατάξεις αφορούν σε απλή τους τυποποίηση ενώ η δεξίωση για τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2017 συμπίπτοντας με την παγκόσμια καθιερωμένη από το 2008 ημέρα κατά του τσιγάρου σε κεντρικό εστιατόριο των Βρυξελλών.

Με την εκδήλωση του ενδιαφέροντος για τον διαδικτυακό τόπο της Forest Ευρώπης από της πλευράς του χρήστη η οποία μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου του αποστέλλονται δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιοδικά νέα με προσκλήσεις σε εκδηλώσεις και ετήσιες αναφορές με παρεμφερή θέματα. Η πιστοποιημένη εγγραφή από ενήλικα γίνεται με το όνομα και την διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου και την χώρα της διαμονής και τον ταχυδρομικό του κώδικα και του ζητείται η ενεργοποίηση του απεσταλμένου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την σύνδεση και η συμπλήρωση του ελέγχου μη-αυτοματοποίησης κατά την μετάβαση.

Η νέα πιο πρόσφατα ιστοσελίδα στο άρθρο της με τον τίτλο «Δεν θα πιστέψετε πως ο Έλληνας Πρόεδρος Παυλόπουλος χαρακτήρισε τους καπνιστές» αναφέρθηκε στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Διεθνές Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος το οποίο διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την αντίστοιχή του πρόληψη όταν πραγματοποιήθηκε στο 2017 τον Μάιο στην Αθήνα.

president

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος δεν διαπραγματεύτηκε τις τοποθετήσεις του με τις σχετικές δημοκρατικές διαδικασίες εκ των προτέρων ως τον πλέον κοινό τόπο της διοργάνωσης του αντικαπνιστικού συνεδρίου επικαλέστηκε σε αυτό μεταξύ των άλλων αξιώνοντας ότι «το κάπνισμα δεν έχει καμία κοινωνική αξία» ενώ ότι «ο άνδρας που επιμένει να καπνίζει δεν κατανοεί το θεμελιώδες καθήκον που έχει της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους του».

Η Forest της Ευρώπης επιχειρεί να απαντήσει στο άρθρο της στις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου στο αντικαπνιστικό συνέδριο από αναφερόμενη ότι κάπνιζε επίσης ο Αείμνηστος πρόεδρος της δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (1907-1998) ενώ παραθέτοντας σαν την απόδειξη δύο φωτογραφίες του με τους ηθοποιούς Δημήτριο Χορν (1921-1998) και με την Τζένη Καρέζη (1932-1992) λέγοντας ότι αν μία φωτογραφία μετράει όσο και για τις χίλιες λέξεις τότε μάλλον πόσο και οι δύο.

A6-225x300karamanlis-xorn-300x252

«Είναι πλέον καιρός για τους Έλληνες καπνιστές με τους άλλους της υπόλοιπης της Ευρώπης να συσπειρωθούν για να εμποδίσουν όχι μόνον αποτυχημένες και αβάσιμες πολιτικές αλλά παρόμοιες απόπειρες για να εξοστρακιστούν από το σύνηθες κοινωνικό τους περιβάλλον» λέει το άρθρο της Forest της Ευρώπης αναφερόμενο στην ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου στο αντικαπνιστικό συνέδριο προτείνοντας την εγκατάσταση σε ειδικές αίθουσες καπνιστών στους ενδιαφερόμενους χώρους.

Η Forest συστάθηκε το 1979 με την συμμετοχή Άγγλων βετεράνων και των αεροπόρων της στρατιωτικής τους Βασιλικής αεροπορίας ώστε να εκπροσωπεί τα μέλη της κοινωνίας που καπνίζουν και να προασπίσει τα δικαιώματά τους στην πανεθνική τους κλίμακα ενώ έχοντας σαν πρόεδρο από το 1999 τον αρθρογράφο Σάιμον Κλαρκ που εκείνος σαν θερμός υποστηρικτής και υπέρμαχος δεν καπνίζει μετεξελίχτηκε στην μεγαλύτερη ένωση του είδους της που διοικείται απαρτίζοντας μέλη που επίσης διακατέχονται με προοδευτικές βρώσιμες κοινωνικά φιλελεύθερες ιδεολογίες.

Το όνομά της σαν FOREST προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων στην φράση Freedom Organisation for the Right to Enjoy Smoking Tobacco (Οργανισμός Ελευθερίας για το Δικαίωμα στην Απόλαυση του καπνού) ενώ η επιδότησή της πηγάζει από την νυν Imperial Brands σαν πρώην την Imperial Tobacco και την British American Tobacco (BAT) και την Japan Tobacco International (JTI Gallaher) που είναι και η μόνη που επιδοτεί το Ευρωπαϊκό της παράρτημα αν και όπως διευκρινίζεται απαρτίζει σωματείο που δρα ανεξάρτητα εκπροσωπώντας τις δικές του απόψεις από εκείνες των μελών του. Το παράρτημα της Forest Eireann που διαθέτει στην Ιρλανδία διέγραψε την έντονη πορεία του μετά την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους που νομοθετήθηκε πρώτα σε εκείνη την χώρα το 2004 όταν κατέστησαν τα αιτήματα του σωματείου από υπαρκτά.

Ο Βέλγος πρόεδρος Guillaume Périgois της Forest της Ευρώπης που διετέλεσε στην μείζονα απασχόλησή του ο διευθύνων αναπληρωτής της ένωσης των Ευρωπαίων πολιτών «Νέα Κατεύθυνση – Ίδρυμα για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση» που συστάθηκε στο 2010 από την πρώτη Βρετανίδα γυναίκα πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ (1925-2013) δήλωσε σε σχέση με τον διαδικτυακό τόπο που πρόσφατα ανέλαβε να διευθύνει:

0VE7939-1024x681
Οι πρόεδροι της FOREST και του Ευρωπαϊκού της παραρτήματος Σάιμον Κλαρκ από τα αριστερά και Guillaume Périgois από τα δεξιά

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει κύρος με την εξουσία να προδιαθέτει το κάπνισμα με τα άλλα βιοτικά ζητήματα αλλά ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα εστιάζει στην παιδεία αντί για τον εξαναγκασμό. Υπάρχει η ανάγκη για μια φιλελεύθερη και την αληθοφανή προσέγγιση στο κάπνισμα που θέτει την αντίληψη πάνω από το δόγμα ενώ λαμβάνει υπόψη την άποψη των συμπολιτών μας της καθημερινότητας. Οι πολιτικοί και οι ρυθμιστικοί παράγοντες θα πρέπει σχετικά να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν την απόλαυση που αποφέρει σε πολλούς το κάπνισμα που έχει σαν απαίτηση στις δικλείδες των αποφάσεων να εναρμονιστούν όχι μόνον με τους κύκλους του ελέγχου και περιορισμού του αλλά με τους πολίτες τους οποίους το απολαμβάνουν που δεν θέλουν και να το διακόψουν».

Εγκαινιάζοντας την παρουσία του παραρτήματος των Βρυξελλών ο πρόεδρος Σάιμον Κλαρκ της κυρίως Βρετανικής Forest δήλωσε ότι «Οι καπνιστές πληρώνουν υπέρογκα έναν φόρο μέχρι 80% ή το 90% σε ορισμένες χώρες που αρκεί για να τους δώσει το δικαίωμα της πολιτικής τους εκπροσώπησης αλλά πολύ συχνά αντιμετωπίζονται σαν τα νήπια που αδυνατούν να λάβουν μια απόφαση. Είμαστε κατενθουσιασμένοι που ξεκινάμε ένα νέο Ευρωπαϊκό κεφάλαιο στην ιστορία μας έχοντας το Ηνωμένο Βασίλειο που προετοιμάζεται για να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα φέρουμε εκδηλώσεις εμπορικών σημάτων στις Βρυξέλλες και φιλικά σεμινάρια και δεξιώσεις στο κάπνισμα έχοντας τον στόχο να μπει ο καταναλωτής στον πυρήνα της διαβούλευσης».

5 σκέψεις πάνω στὸ “Στους Προκόπη Παυλόπουλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αναφέρεται το παράρτημα της FOREST της Ευρώπης

Ἀπαντῆστε

Παρακαλοῦμε συνδεθῆτε καὶ χρησιμοποιῆστε μία ἀπὸ αὐτὲς τὶς μεθόδους γιὰ νὰ ἀναρτήσετε τὸ σχόλιό σας:

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...