Η Imperial Tobacco καταδίκασε την απόφαση του Καναδά να απαιτήσει την απλή τυποποίηση των προϊόντων καπνού

Η Βρεταννική και η πολυεθνική καπνοβιομηχανία Imperial Tobacco άσκησε αμέριστη κριτική στην πρωτοβουλία της Καναδικής κυβέρνησης να νομοθετήσει την σχετική προϋπόθεση δια μέσω της κλιμάκωσης του υπουργείου υγείας να πωλούνται όλα τα προϊόντα καπνού σε απλές και ομοιόμορφες μεταξύ τους συσκευασίες με την αποκλειστική εμφάνιση των υγειονομικών προειδοποιήσεων επάνω στα πακέτα των τσιγάρων.

Ο επικεφαλής εταιρικών και κανονιστικών ζητημάτων της πρώτης σε πωλήσεις εταιρίας καπνικών προϊόντων στον Καναδά Eric Gagnon δήλωσε «Υπάρχει ένας αριθμός διατάξεων οι οποίες είναι αδύνατο να ακολουθηθούν. Ακόμη δεν κατανοούμε τον τρόπο με τον οποίο η παρούσα κυβέρνηση δικαιολογεί την νομιμοποίηση της μαριχουάνας όταν ταυτόχρονα λαμβάνει τα παρεμφερή ακραία μέτρα για τα προϊόντα καπνού. Αντιλαμβανόμαστε πως αυτή η διαφοροποίηση είναι πρωτοφανής. Η προσφυγή μας στα δικαστήρια μαζί με την κυβέρνηση δεν αποτελεί θεμιτό παράγοντα που μας διευκολύνει αλλά αποτελεί την ενδεχόμενη επιλογή εάν δεν εισακουστεί η φωνή μας» αναφερόμενος στην νεοσύστατη και έννομη στον Καναδά δυνατότητα για την προσωπική χρήση της κάνναβης για την αναψυχή που τυποποιείται από τώρα όπως τα καπνικά προϊόντα με τις ελάχιστες προϋποθέσεις που επαρκούν για την πώλησή τους.

Η κυβέρνηση του Καναδά προτίθεται να περιστείλει την κοπή των πακέτων των τσιγάρων που διαθέτουν πρόσθετα λειτουργικά χαρακτηριστικά και την εκτύπωση των εμπορικών τους σημάτων στις συσκευασίες τους που προτίθεται να αντικαταστήσει αποκλειστικά με τις υγειονομικές προειδοποιήσεις από την προσπάθειά της να μειώσει τον αριθμό των καπνιστών της χώρας που σκοπεύει φιλοδοξώντας να μειωθεί έως και το 5% μέχρι το 2035. Η προθεσμία για την υποβολή απόψεων και σχολίων από το κοινό του Καναδά για το ζήτημα είναι η 6-η Σεπτεμβρίου 2018.

BlankMap-World6

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.